چلغوز و خواص آن

چلغوز ميوه کاج مانندي است که طعم آن مثل مغز بادام و پسته است و سرشار از مواد پروتئيني مي باشد، و طبع آن گرم است. از چلغوز در کشورهاي مختلف در غذاهاي متنوع استفاده مي کنند.

 

خواص چلغوز :

۱- از اشتها جلوگيري مي کند. اين ميوه منبع خوب چربي اشباع نشده به نام اسيد پينولنيک(Pino lenic acid) است.

۲- اين ميوه سرشار از فيبر، ويتامينk  ،E  و نياسين است. از لحاظ ماده معدني منبع عالي منگنز و پتاسيم است که در حفظ سلامت قلب و تعادل فشار خون ضروري است.

۳- چلغوز سرشار از تک چربي اشباع نشده است که در روغن زيتون موجود است. اين نوع چربي نه تنها کلسترول خون را کاهش مي دهد، بلکه سرخرگ ها را از آسيب حفظ و سرانجام از حمله قلبي جلوگيري مي کند.

۴- چلغوز داراي ميزان بالاي آنتي اکسيدان است که سلول هاي بدن را از آسيب هاي راديکال هاي آزاد محافظت مي کند. چلغوز معمولا در کنار آجيل ها ديده مي شود و بر خلاف اسمش ميوه نسبتاً گراني است.